Házfalnak ütközött a rendőrök elől menekülő ukrán embercsempész Mélykúton

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy ukrán férfi ellen, aki 2021 áprilisában négy afgán bevándorlót akart a szerb-magyar határ közeléből Ausztriába szállítani, de a rendőrök üldözni kezdték, majd a száguldozó csempész Mélykúton egy ház falának hajtott. A vádirat szerint az ukrán vádlott egy ismeretlen személy megbízásából Olaszországban […]

Az elmúlt egy évben értékesített kábítószergyanús a nagybaracskai férfi

2021. október 13-án 15 óra 50 perckor a bajai nyomozók Nagybaracska belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit. A sofőr ruházatának átvizsgálása során alufóliába csomagolva bruttó 11 gramm kábítószergyanús fehér port találtak a rendőrök. A férfi lakóhelyén megtartott házkutatás során a nyomozók további 485 gramm tömegű kábítószergyanús porszerű anyagot, tablettát, digitális mérleget valamint őrlőt foglaltak le. 

Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. október 13-án 23 óra 35 perckor Hóduna térségében 10 külföldit, majd 2021. október 14-én 1 óra 45 perckor Mátételke közigazgatási területén 11 határsértőt tartóztattak fel. Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

Három embercsempész állt bíróság elé Kunszentmiklóson

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség három bűnügyben, gyorsított eljárásban minősített embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állított három külföldi embercsempészt, akik 2021 július és szeptember között összesen 29 migránst akartak Nyugat-Európába szállítani, de útközben elfogták őket.

Engedte vezetni a tízéves lányát egy Kiskunhalas környéki településen

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 februárjában egy Kiskunhalas környéki településen megengedte a 10 éves lányának, hogy autót vezessen. A lány biztonsági öve sem volt bekötve és az autóban ült a 11 éves bátyja is.

Horgászboltba tört be a kiskunfélegyházi zsályakereskedő

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés és lopás miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett férfival szemben, aki a lakásán több mint fél éven át cigarettapapírba csavarva „zsályát” árult. Emellett barátnőjével egy horgászboltba is betörtek, ahol közel 1 millió forinttal károsították meg a bolt tulajdonosát.