Három megyében szedte áldozatait egy nagykőrösi sorozatcsaló

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerű csalás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2018 júliusától 2021 januárjáig húsz ismerősétől úgy csalt ki pénzt, hogy külföldi autók behozatala kapcsán ígért „kiváló” befektetési lehetőségeket. A vádlott a sértetteknek összesen több mint 62 millió forint kárt okozott, ami nem térült meg.

Nemzetközi akció során számoltak fel egy bűnözők által széles körben használt VPN hálózatot

Az összehangolt nemzetközi akció során több ország területén, azonos időpontban 15 szervert foglaltak le és tettek elérhetetlenné a kibernyomozók. Az érintett szervereket egy olyan szolgáltatás működtetéséhez használták, amely éveken keresztül lehetőséget biztosított a kiberbűnözőknek a nyomaik elfedésére.

A kiskunhalasi rendőrök néhány óra alatt kapták el a dohánybolti betörőt

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai nyomozást folytatnak egy 19 éves helyi fiatal ellen. A férfi a gyanú szerint alig két és fél hónap alatt – 2021 novemberétől kezdődően – legalább hét vagyon elleni bűncselekményt követett el. Néhány esetben társa is volt: egy 17 éves fiatalkorút hívott segítségül, aki szintén nem ismeretlen a kiskunhalasi nyomozók […]

Kerékpárján kisgyermekét szállító asszonyra támadtak Jánoshalmán

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy jánoshalmi testvérpár ellen, akik egy korábbi nézeteltérés miatt Jánoshalmán fényes nappal rátámadtak egy asszonyra, aki kerékpárja hátsó ülésén kisgyermekét szállította. A bántalmazástól megtántorodó asszony a kezében tartott biciklit elengedte, aminek következtében a csomagtartóban ülő kisgyermeke a földhöz csapódott.

Lefoglalt kerékpár tulajdonosát keresik a kecskeméti rendőrök

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán nyomozást folytatnak lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy helybéli férfi ellen. Az eljárás során kiderült, hogy a gyanúsított 2022. január 4-e és január 5-e között a Dobó körúti nagyáruház hátsó részéről dolog elleni erőszakkal eltulajdonított egy lezárt, piros színű kerékpárt. A kétkerekűt a nyomozók lefoglalták, azonban a tulajdonost ezidáig […]