Több éves szabadságvesztéssel is járhat, ha valaki úgy ül volán mögé, hogy eltiltották a járművezetéstől

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság járőrei 2023. március 23-án 16 óra 50 perckor igazoltattak Kecel belterületén egy 27 éves izsáki lakost, aki úgy vett részt a közlekedésben személygépkocsival, hogy őt a vezetéstől a Kiskőrösi Járásbíróság 2023. április 14-ig eltiltotta.

Bíróság, kalapács

A 17 éves fiú ujjait vágta le a fűrészgép Tiszakécskén

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vádat emelt egy tiszakécskei asztalossal szemben, aki a szakmai gyakorlatra beosztott 17 éves fiút a fűrészgép mellett felügyelet nélkül hagyta. A fiú a munka során balesetet szenvedett, mivel a fűrészgép az ujjait levágta.

Kamionokat dézsmáltak a sofőrök segítségével Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett pénzmosás, sikkasztás és bűnpártolás miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben egy testvérpár a társaik segítségével kamionokban szállított ömlesztett terményekből és gázolajból egy országúti parkolóban rendszeresen vásároltak kisebb-nagyobb tételeket a sofőröktől. A mintegy 2 millió forint értékű „fekete” áru eredetének igazolására valótlan tartalmú számlákat is próbáltak szerezni.

Kennelből kiszökött kutya támadt a kerékpárosra Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy nővel szemben, akinek nagytestű kutyája kiszabadult a kennelből és a nyitott kapun át az utcára kijutva egy kerékpározó nőre támadt. A harapás következtében a nő bal csuklója leszakadt és az alkarját is amputálni kellett.