Bíróság, kalapács

Súlyos égési sérülést szenvedett egy munkás Baján

A Bajai Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vádat emelt egy művezetővel szemben. Az elkövető egy felújítás irányítása során nem tartotta be a munkavédelmi szabályokat, emiatt a flexgép szikrája belobbantotta a szőnyegpadló eltávolításához használt hígító gőzét, súlyos égési sérüléseket okozva az ott dolgozó munkásnak.

Bíróság, kalapács

Több autót megrongált egy férfi egy kiskunfélegyházi kávézó udvarán

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és rongálás miatt bíróság elé állított egy férfit. Az elkövető Húsvét hétfőn ittasan, több autót megrongálva egy kávézó nyitott udvarából elindult egy autóval, azonban nem jutott messzire, mert a közelben lévők rácsukták a nagykaput.

Drogok, kábítószer

Közel 8 millió forintot keresett a kiskunmajsai díler, vádat emeltek ellene

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető három éven át árult – többek között kiskorúaknak is-  „kristályt”  Kiskunmajsán, amelyből közel nyolcmillió forintot keresett. 

Álló nyergesvontatóba rohant egy sofőr az M5-ös autópályán

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető az M5-ös autópályán nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte lassító jármű mögött, emiatt autóját jobbra kormányozva belerohant egy álló nyergesvontatóba.

Bíróság, kalapács

Hét autót rongált meg az ittas kirgiz garázda, vádat emeltek ellene

A Kecskeméti Járási Ügyészség rongálás bűntette, többrendbeli rongálás vétsége és garázdaság miatt vádat emelt egy kirgiz állampolgárságú férfival szemben. Az elkövető egy éjszakai italozást követően Kecskemét belvárosában hat gépjármű szélvédőjét betörte, míg egynek a visszapillantó tükrét rúgta le. A vádlott a hét autóban összesen több mint másfél millió forintot meghaladó kárt okozott.

Tanuló vezetők

Tanulóvezetőnek ütközött a gyorshajtó Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a sebességkorlátozás kétszeresét elérő sebességgel, figyelmetlenül végrehajtott sávváltása során előbb egy tanulóautónak, majd egy másik személygépkocsinak ütközött. A baleset következtében a tanulóautó egy fának csapódott, az abban ülő oktató pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A vezetéstől eltiltott férfi ittasan és benyugtatózva okozott balesetet Kiskunhalason

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége miatt vádat egy férfival szemben. Az elkövetőt ittas járművezetés és eltiltás hatálya alatti vezetés miatt előállítottak a rendőrök, de utána ittas és bódult állapotban ismét autóba ült, és szabálytalan előzésével balesetet okozott.