Kitiltották, de a kiskaput leemelve visszatért a volt barátnő

Erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, akit párkapcsolatuk megszakadását követően a sértett kitiltott a házából, ő azonban a kerítésen átmászva, máskor a kaput leemelve a tiltás ellenére visszament hozzá. A férfinak végül rendőri segítséget kellett kérnie a nő eltávolításához, aki ráadásul dühében […]

Járművezetéstől többszörösen eltiltott sofőr letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt letartóztatását indítványozta annak a helybeli férfinak, aki egy héten belül kétszer is lebukott amiatt, mert négy korábbi eltiltás ellenére autót vezetett.

Hamis származási igazolással értékesített védett hüllőket külföldre egy kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség természetkárosítás bűntette miatt vádat emelt egy helybeli férfival szemben, aki hamis származási igazolással természetvédelmi oltalom alatt álló hüllőket értékesített Hollandiába. Emellett a lakásán további 75 védett egyedet – siklókat, teknősöket, gyíkokat és békákat – tartott.

Fizetés előlegként kristályt adott a halasi banda

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető élettársával együtt fizetés kiegészítésként több éven keresztül kristály néven ismert kábítószer értékesítésével foglalkozott, de a főállásban általa szállított munkásoknak is azt adta fizetés előlegként.