Bíróság, kalapács

Fényes nappal rabolták ki nőismerősüket Kiskunfélegyháza központjában

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség rablás és súlyos testi sértés miatt vádat emelt két többszörösen büntetett férfival szemben. Az elkövetők reggel, a városközpont egy félreeső közében ököllel bántalmazták nőismerősüket, majd a földre került áldozatuktól elvették a táskáját.

Emberéletet követelt a gyorshajtó teherautó és az ásóboronázó ütközése, vádat emeltek a sofőr ellen

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető tehergépkocsijával a megengedett sebességet jelentősen túllépve az előtte haladó mezőgazdasági járműszerelvénynek ütközött, amelynek következtében a tehergépkocsi jobb első utasa a helyszínen életét vesztette.

Férfi és szeretője prostituáltként dolgoztatták iskolázatlan ismerősüket Bács-Kiskun vármegyében

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem és kényszermunka, személyi szabadság megsértése, kitartottság, valamint hamis tanúzásra felhívás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a szeretőjével együtt egy iskolázatlan, családi kötődések nélküli ismerősüket prostituáltként dolgoztatta, majd amikor a nő ellenszegült, veréssel fenyegették és bezárták a bérelt apartmanba.

Letartóztatásban az adósságrendezés helyett ügyfeleit 170 millió forinttal megkárosító férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt letartóztatását indítványozta annak a banki adósságrendezéssel engedély nélkül foglalkozó férfinak, aki ráadásul 16 ügyfelétől a hitelek lezárására, illetve kiváltására átvett összegeket is ellopta.

Bíróság, kalapács

321 rosszul menő magyar céget tüntetett el egy 12 főből álló bűnszervezet

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és közokirat-hamisítás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki magát „üzleti angyalnak” nevezve, egy 12 főből álló bűnszervezet irányítójaként adótartozással terhelt cégek fiktív átvételét és vagyonuk eltüntetését szervezte.

Titkos csatornán üzleteltek a kábítószer-kereskedők Bács-Kiskun vármegyében

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt vádat emelt két férfival szemben, akik közel fél éven át titkos üzenetváltást lehetővé tevő telefonos alkalmazás segítségével speeddel, ecstasyval és marihuánával üzleteltek.

Bíróság, kalapács

Bántalmazta a tanárnőt egy bajai férfi, hogy engedély nélkül elvihesse gyermekét

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki ittasan akarta elvinni gyermekét az iskolából, de a tanárnő ezt nem engedte. Az apa előbb ordibált a pedagógussal, majd megszorította a kezét és a mellkasánál meg is lökte, így végül a gyermekét magával tudta vinni.

forgalomirányító rendőr

Kétezer rendőr vigyáz a tanulók és a közlekedők biztonságára az új tanév kezdetén az iskoláknál

Országszerte kétezer rendőr teljesít szolgálatot az új tanév első napjaiban, segítve a megnövekedett forgalomban a fiatalok biztonságos eljutását az iskolába, illetve onnan haza – közölte hétfőn Csepelen, sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.