Már nem Andy Vajna lapjában hirdet Szegeden a Botka-féle városvezetés

Ország

Szakított a Botka László-féle szegedi városvezetés az Andy Vajna tulajdonába került Délmagyarországgal.Az önkormányzat és a városi cégek hírei és közleményei már nem a Délmagyarországban, hanem az önkormányzat saját lapjában, a Szegedi Tükörben jelennek meg – írta meg a Magyar Narancs.

Botkáék azzal érveltek, hogy a Szegedi Tükör nagyobb példányszámban (75 ezer) jelenik meg, mint a Délmagyarország (16 ezer). A döntés a szeptember 22-i közgyűlésen született meg, ahol a Szegedi Tükör megjelenési számát évi 10-12-ről heti megjelenésre emelték.

A lap szerint Botkáék érvelését nem árt fenntartással kezelni, mert a Délmagyarország példányszáma valóban 30 ezer környékén mozog, de ennek csak mintegy fele kerül a szegedi előfizetőkhöz – azaz a városvezetés döntése ezért első ránézésre igazolható. Ehhez azonban hozzá kell tenni azt, hogy a pénzért árult nyomtatott lap értékes annak, aki megveszi, ezért bizonyára beleolvas. És mivel 2-3 olvasót nyugodtan számolhatunk újságonként, még mostanában is 35-50 ezer ember veszi kezébe a megyei lapot napi szinten, ezzel szemben a hetente megjelenő, postaládákba dobott, ingyenes Szegedi Tükör 75 ezres példányszámának egy része szinte biztos, hogy olvasatlanul köt ki a kukákban.