Szavazásra buzdítanak a Kamara Virtuózok döntőjébe jutott debreceni Flautica fuvolás lányai

Kultúra

A Flautica fuvola kvartett hétfőn este Debrecenben a Csapó utcai sétáló övezetben spontán koncerttel is biztatta a járókelőket, hogy a péntek esti döntőhöz szavazataikkal már most segítsék őket a mediaklikk.hu szavazási oldalán (https://www.mediaklikk.hu/virtuozok/szavazas), vagy a Médiaklikk Plusz telefonos applikáció segítségével, ahol húsz percenként lehet szavazni. Péntek este fél nyolctól, a Duna tv élő adásának ideje alatt sms küldéssel is lehet őket támogatni.

A Kamara Virtuózok döntőjébe bejutott debreceni csapat tagjai: Héty Emese (fuvola, pikoló), Komócsin Rebeka Kata (fuvola, pikoló),  Ködöböcz Flóra Evelin (fuvola, alt- és basszus fuvola), Tóth Blanka (fuvola, alt- és basszus fuvola). Mindannyian a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola fuvola tanszakának tanulói, felkészítő tanáruk Cseri Gyöngyi. Sándor Máté – aki szintén az iskola növendéke – több kompozíciójával is segítette a csapatot.

A versenyen való elindulással a Flautica szerette volna minél több emberhez eljutatni zenéjét, ami úgy tűnik sikerült is, hisz az első három helyezett közé kerülve immár a fődíjért versenyeznek. Ehhez kérik most a közönség támogatását, hisz a már elindult szavazás eredménye alapján kerül kiosztásra a pénteki adásban a fődíj. Addig is a világhálón megtekinthetők az eddigi adásokban elhangzott produkcióik, vagy követhetők saját közösségi oldalukon is (https://www.facebook.com/FlauticaHungary/).