Palotai Erzsébet és Subicz István műveiből nyílik kiállítás

Kultúra

Csütörtökön 18 órakor a Kölcsey Központ Bényi Árpád-termében a PALKÓ ÉS A KIRÁLYISASSZONY című, Palotai Erzsébet és Subicz István műveiből nyílik kiállítás.Köszöntőt mond Szentei Tamás, Debrecen Polgármesteri Hivatala Kulturális Osztályának vezetője.

A kiállítást megnyitja Somlai Tibor Ferenczy Noémi-díjas belsőépítész.

A megnyitón közreműködik Subicz Gábor (trombita), valamint Kurgyis Márta (hegedű), Lóránt Áron Benjamin (brácsa) és Kiss Lucia (cselló).

Palotai Erzsébet festőművész és Subicz István grafikusművész közel 45 éve foglalkozik a művészettel elméletben és gyakorlatban egyaránt. 38 éve házasok. Közös életük, törekvéseik, élményeik és a világról alkotott képük tárul fel a közös születésnapi kiállításon. A kiállítás ideje alatt beszélgetések, interaktív előadásokra várják az érdeklődőket.

A kiállítás kapcsolódik a Magyar Festészet Napjához: október 18. Szent Lukács, a festők védőszentjének napja, melyet hazánkban 2002 óta ünnepelünk a Festészet Napjaként.

A kiállítás 2015. november 15-ig ingyenesen látható, naponta 9-18 óráig a Kölcsey Központ (Debrecen, Hunyadi u. 1-3.) nyitvatartási idejében.