Szeged, Bábszínház, Tengerhab Gyereknap, gyereknap, gyerekek, előadás, báb

A Bábszínház világnapját ünnepli Szegeden a Kövér Béla Bábszínház

Helyi hírek

A Kövér Béla Bábszínház minden évben, március 21-én a bábművészet sokszínűségét ünnepli és egyúttal hirdeti Szeged tömegközlekedési eszközein és közterein, és ez idén sem lesz másképp – osztotta meg lapunkkal a társulat. 

Csütörtökön délután 14:30 és 16:30 között a társulat kettéválik, és a szemfülesek több helyen is találkozhatnak a tagokkal. Két színészük a Holdodiglan előadásból már jól ismert, Michac Gábor által tervezett kiméra bábokkal járja a szegedi helyijáratokat, beleolvadnak az iskolából, munkából hazafelé zötyögő tömegbe. Eközben a társulat többi tagja a Széchenyi teret veszi birtokba ugyanebben az időben, ahol többállomásos játékos foglalkozással készülnek bárki, akárki és mindenki számára.

A téren felfedezhető lesz többek között egy Kuflikupac, itt közös daltanulással és színezővel játszhatnak az erre járók. Ha valaki a Szirén kikötőben találja magát, ott Floki ornitológus játékos előadását hallhatja a Tisza madárvilágáról. A Pintyőke porondon mindenféle du-du-dudálás, csörgő-börgő hangok megszólaltatása lesz a feladat. A bábállatkertben pedig bábsimi is lesz, a kreatív sarokban kitűzőt készíthetnek a járókelők.

Március 21-én tehát érdemes lesz nyitott szemmel járni a trolikon és villamosokon, valamint a Széchenyi téren, ahol mindenkit vár a Kövér Béla Bábszínház.

(Kövér Béla Bábszínház)

Fotó: Frank Yvette