Új eszközökkel növelte kapacitását a kerekegyházi Harangpack Kft.

Helyi hírek

Európai uniós támogatással, mintegy 360 millió forintból növelte kapacitását a címkegyártással foglalkozó Harangpack Kft. a Bács-Kiskun vármegyei Kerekegyházán – közölte a cég egyik tulajdonosa az MTI-vel.

László Csaba elmondta: a fejlesztéshez 70 százalékos támogatási intenzitással a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) plusz pályázatán 200,4 millió forintot nyertek, a fennmaradó összeget saját erőből és hitelből finanszírozták. Új eszközöket, köztük nyomdagépet, kiszerelőgépet és notebookokat vásároltak, munkatársaiknak angol nyelvi képzést biztosítottak és napelemes rendszert is telepítettek – mondta. A Harangpack Kft. fő profilja a címkegyártás, ezen belül főként a magas minőségű élelmiszeripari csomagolócímke és egyéb jelölőcímke, a multilayer címke és a digitális technikával nyomott, változó adattal ellátott címke készítése.     A csaknem negyvenéves múltú vállalkozás tulajdonosa kiemelte: félrotációs ofszet nyomdagépet vettek, amelynek alacsony a működtetési költsége és szinte minden alapanyaghoz és szériamennyiséghez alkalmazható, ugyanakkor drágasága és a magas szintű szakmai képzettség szükségessége miatt nem elterjedt Magyarországon.

László Csaba kifejtette: a fejlesztéssel mintegy 20 százalékos kapacitásbővítésre számítanak, és ezzel biztosíthatják továbbra is borászati, élelmiszer-, vegy- és gyógyszeripari jelenlétüket.

Felidézte: az elmúlt hat évben folyamatosan fejlesztették vállalkozásukat, így támogatásokkal, lízinggel, banki hitellel és önerővel együtt nagyságrendileg mintegy 1 milliárd forintot fordítottak beruházásokra.     Tájékoztatása szerint a 2023-as gazdálkodásuk hasonlóan alakult a megelőző évihez, árbevételük mintegy 80 millió forinttal nőtt, pontos adatok azonban csak a főkönyvi mérleg után állnak majd rendelkezésükre.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a mintegy ötven munkavállalót foglalkoztató kerekegyházi Harangpack Gyártó és Kereskedő Kft. nettó árbevétele 2022-ben 1,96 milliárd forint, egy évvel korábban pedig mintegy 1,53 milliárd forint volt. A vállalkozás 2022-ben több mint 112 millió forint nyereséggel zárt, míg 2021-ben 39 millió forint volt az adózott eredménye.

(MTI)