Befejeződött a kecskeméti Református Újkollégium energetikai korszerűsítése

Helyi hírek

Befejeződött a kecskeméti Református Újkollégium európai uniós támogatással megvalósult energetikai korszerűsítése – közölte a Kecskeméti Református Egyházközség kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a korszerűsítéshez szükséges több mint 246 millió forintot a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből nyerték el.

Az érintett épület, a Református Újkollégium a Kecskeméti Református Gimnáziumnak, illetve a Kecskeméti Református Általános Iskolának is helyet ad.

Magába foglalja az 1912-13-ban emelt Szabadság téri és az 1929-ben befejezett Kálvin-téri szárnyat, valamint a 2004-re elkészült kiskörúti épületrészt, a Búzás Mihály utcára néző tanuszodával és tornateremmel.

A nagyjából másfél éven át tartó munkálatok során kicserélték a homlokzati nyílászárókat, korszerűsítették a világítást, a fűtési és légtechnikai rendszert, illetve napelemes rendszert telepítettek.

A fejlesztésekkel az épület energetikai besorolása – még a falak korszerűsítése nélkül is – EE osztályúra javult – olvasható a közleményben.