Jótékonysági könyvvásár Szeged

Idén is jótékonysági könyvvásárral segíti a Somogyi-könyvtár a rászorulókat

Gazdaság Helyi hírek Kultúra

Immár nyolcadik esztendeje, hogy a Somogyi-könyvtárban adventi és karácsonyi kezdeményezéseként, használt könyveket kínálnak az olvasóknak eladásra, az önkéntesen meghatározott adományokat – amelyeket a gyűjtőládába helyezhetnek el – pedig jótékony célra fordítják. 2021-ben a Csimota Kacaj Egyesülettel összefogva a Boldizsár család részére gyűjtöttek össze 200 ezer forintot.

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár 2022-ben is jelentkezett jótékonysági könyvvásárával. Idén a Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményének megsegítésére gyűjtenek. A szegedi Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézménye húsz súlyosan-halmozottan sérült, mozgássérült, enyhe-és középsúlyosan sérült fiatal felnőtt számára biztosít napközbeni fejlesztést és gondozást. Az intézmény családias, 20 férőhelyes, a város szívében található. Meleg, szeretetteljes környezetben végzik a fejlesztést szoros együttműködésben a családokkal, ahová a fiatalok a nap végén hazatérnek.

A könyvtár célja, hogy támogassa ezt a sérült gyermekeket nevelő intézményt, a ehhez pedig mindenki hozzájárulhat, aki adományért cserébe könyvet választ magának! A jótékonysági könyvvásár december 17-ig tart a Somogyi-könyvtár központi épületének (Dóm tér 1-4.) alagsorában, a ruhatárral szemben.

Segítsünk együtt, hogy nekik is szebb legyen az ünnep!