Embercsempészt fogtak el az M5-ös autópályán

Helyi hírek Rendőrség

A grúz férfi négy külföldit akart átjuttatni az országon. A Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe veszik.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai – a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján – 2022. július 27-én 15 óra 20 perckor az M5-ös autópálya 88-as kilométerénél intézkedés alá vontak egy lengyel honosságú járművet, amelyet egy grúz férfi vezetett. Az autóban rajta kívül négy külföldi utazott, akik török állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a grúz sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.