Fénybe borul Sáránd – 448 új LED lámpatestet szerelnek fel

Helyi hírek

A sárándi képviselő-testület úgy döntött, hogy elkezdi a közvilágítás korszerűsítését. A régiek helyett 448 LED lámpatestet szerelnek fel, ezek a jelenleginél jobb fénytechnikai paraméterekkel rendelkeznek. A kivitelező cég előfinanszírozza a teljes beruházást – tette közzé Dézsi András, Sáránd polgármestere.

Elkezdődött az tervezés szakasza. A polgármster szerint 2022. júniusáig befejeződnek a munkálatok és a kivitelező cég lecseréli és bővíti az elöregedett, korszerűtlen lámpatesteket.

Sáránd közigazgatási belterületén jelenleg 319 elavult lámpatest van, a kivitelezést követően 448 LED lámpatest lesz, amelyeknek az energiafogyasztása kisebb, de a jelenleginél jobb fénytechnikai paraméterekkel rendelkeznek.

A kivitelező cég előfinanszírozza a teljes beruházást, a költségei a korszerűsítés következtében az önkormányzatnál keletkező energiadíj-megtakarításból térülnek meg, – a szerződés és annak részletei a hivatalban megtekinthetőek.

2022-ben minden villanyoszlopra új, korszerű LED-es lámpatestek kerülnek fel és oda, ahonnan korábban leszerelték, vissza fogjuk szereltetni. Az önkormányzat elvárja, hogy a közvilágítás megvilágítási szintje és a bevilágított felület nagysága a jelenlegi hálózatéhoz képest jobb legyen, ennek következtében a lakosság biztonság- és komfortérzete javuljon – zárta mondandóját a polgármester.

Jó hír a Nagy utcán lakóknak Sárándon – javítják a kátyúkat