Előkerült egy videó a Balmazújvárosban ellenzéki aktivistákat verő férfiakról

Helyi hírek

Vasárnap számolt be közleményében a Jobbik arról, hogy az előválasztáson a párt támogatását is élvező Hegedűs Péter balmazújvárosi polgármester aktivistáit megtámadták.

A párt úgy tudja, az egyik feltételezett elkövető egyi helyi fideszes önkormányzati képviselő családtagja. Az esettel kapcsolatban Hegedűs Péter is megszólalt.

Az RTL Klub birtokába került egy felvétel, amely tanúsíthatja az aktivistákra támadók erőszakos magatartását. Mint látható, a videó készítőjét többször megfenyegetik, és támadólag lépnek fel vele szemben. Az aktivisták szerint a feltételezett elkövetők egy autóval gurultak melléjük, kötözködni kezdtek, de ezt ők sem hagyták szó nélkül. Az ellenzéki aláírásgyűjtőknek azt mondták, “nincs ott semmi keresnivalójuk”.

Fideszes érvelési technika Debrecenben: leköpték a Momentum helyi képviselőjét

A szócsata dulakodássá fajult, az egyik aktivistát fellökték, a tenyerén meg is sérült. Állítása szerint az egyik kötekedő teljes testsúlyával ráugrott, de nem igazán bírt el vele. Majd később a másik támadó – akiről később kiderült, hogy a fiatalabbik kötekedő apja – még egyszer fellökte.

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást a két támadó ellen, gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A polgármester szerint teljességgel elfogadhatatlan az ilyan magatartás, nincs ok arra, amiért bárkinek azt mondják, hogy nem jöhet Balmazújvárosra a politikai nézetei miatt.