Egy ember életét vesztette szén-monoxid-mérgezésben

Helyi hírek

Szén-monoxid-mérgezés miatt egy ember életét vesztette, egy pedig kórházba került Kecskemét-Ménteleken kedd reggel – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-t.

Dóka Imre közölte: a város hivatásos tűzoltói a családi házban légzőkészülék használata mellett rekonstruálták az esetet, méréseket végeztek, és még a helyiségek szellőztetése után is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét.

Az enyhe mérgezés tünetei a fejfájás, a szédülés, a hányinger, a rossz körérzet és a fáradtság, ezeket azonban gyakran kezdődő influenzának vagy gyomorrontásnak tulajdonítják, és nem gondolnak a szén-monoxid jelenlétére – hívta fel a figyelmet. A későbbiekben azonban keringési tünetek is jelentkeznek, ilyen a “szívdobogás” érzése, a vérnyomásesés, esetleg a szívritmuszavar.

A szén-monoxid-mérgezések elkerülése érdekében gondoskodni kell a lakás rendszeres szellőzéséről. Célszerű jó minőségű szén-monoxid-érzékelőt használni, az ugyanis életeket menthet – olvasható a közleményben.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük