Elesett, és meghalt egy 22 éves beteg a Péterfy-kórházban

Helyi hírek Ország

Elesett a mosdóban és meghalt egy 22 éves fiatalember december 29-én a Péterfy Kórház pszichiátriai osztályán – írja a Magyar Hang.

Sásdi Antal főigazgató a lapnak megerősítette a hírt. Mint mondta,

valóban történt halálos kimenetelű baleset a pszichiátrián, a rendőrségi vizsgálat folyamatban van, annak lezártáig információt nem tud adni.

Az elhunyt férfi családtagjai értetlenül állnak azelőtt, hogyan történhetett ilyen tragédia a jó erőben lévő, aktív sportoló fiúkkal. A toxikológiai leletekből várnak választ arra, kaphatott-e a fiatalember olyan nyugtatókat, amelyek közrejátszhattak a balesetben, illetve ha kapott, miért engedték, hogy egyedül mozogjon az osztályon és járkáljon a síkos padlón.

A Magyar Hang értesülései szerint a férfi még december elején is aktívan sportolt, szeptember végén félmaratont futott.

1 thoughts on “Elesett, és meghalt egy 22 éves beteg a Péterfy-kórházban

  1. Őszinte részvétem a családnak! Hogy pontosan mi történt, az majd a rendőrségi vizsgálatokon kiderül. Több síkon is futnak az eseményszálak. Például valóban különös, hogy egy aktív, életerős sportoló hogyan és miért kerül be pszichiátriára. Igaz, bárki bekerülhet egy nem várt krízis miatt, ami összeomlást hoz, de ez így akkor is furcsa. Amúgy meg elég sűrűn érkeznek hírek pszichiátriai osztályokon történt tragédiákról. Tavaly áprilisban is történt egy haláleset. Megfulladt egy kikötözött beteg. A mostani baleset meg állítólag úgy történt, hogy elcsúszott a fiatalember a mosdó síkos padlóján. Aki szedatív szereket kap, vagy epilepszia, vagy pszichózis elleni gyógyszereket, azt nem lehet csak úgy felügyelet nélkül hagyni. Persze nem lehet mindig beteget mosdóba kísérni, de akkor is felmerül itt a nem odafigyelésből eredő felelősség ténye. Gyógyítani csakis felelősségteljesen lehet! Nem kizárt, hogy a végzetes tragédia megelőzhető lett volna! Itt van szerintem a legtöbb fejlődni valója az egészségügynek, pszichiátriai vonalon. Egy életre tönkrement most így egy szülőpáros élete! Akármi is történt, a hangsúly azon van, hogy GYÓGYULNI KERÜLT BE A FIATALEMBER ÉS HALOTTAN KAPTÁK VISSZA FIUKAT A SZÜLŐK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.