Plusz üzemanyagtartály rejtette a csempészcigarettát

Helyi hírek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Ártándnál egy francia autóban 3,5 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak.

A NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei Ártándnál egy francia autót ellenőriztek, ami Romániából Franciaországba tartott. A pénzügyőrök a kocsi tételes átvizsgálásakor észrevették, hogy a járművet csempészésre átalakították. Az autó hátsó lökhárítójának két szélén házilag kialakított tároló rekeszből, az átalakított üzemanyag tartályából, valamint a két küszöbből és a műszerfalból 2 400 doboz adózatlan dohány került elő.

A jármű nem a gyári üzemanyagtartályból kapta a benzint, hanem egy külön erre a célra kialakított fémtartályból, amit a gépkocsi alján helyeztek el. A gyári tartályt pedig cigarettával pakolták tele.

A sofőr a dohánytermékek származását nem tudta igazolni. Elmondta, hogy az autót 1 500 euróért vitte megbízásból Franciaországba, de az elrejtett cigarettáról nem tudott.

A pénzügyőrök a 2 400 doboz, 3,5 millió forint értékű adózatlan füstölnivalót, valamint a csempészetre átalakított autót lefoglalták, és költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.