Rászoruló családok kaptak adományt

Helyi hírek

2015. október 8-án a Debreceni Karitatív Testület alakuló ülése tárgyalta a nehéz helyzetben lévő családok gyermekeinek őszi szünetben való étkeztetési lehetőségeit. A Testület tizennégy tagszervezete arról döntött, hogy a mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű debreceni családok gyermekeinek adománygyűjtést szerveznek. Ezekben a családokban nem, vagy nem mindig jut elegendő étel az asztalra, s az ilyen családban élő gyermekek sokszor csak az iskolában jutnak rendszeresen ételhez.

A Debreceni Karitatív Testület az adománygyűjtő akció keretén belül minden segítő szándékú ember figyelmét arra kívánja felhívni, hogy tartós élelmiszeradományokkal segítsék a nehéz helyzetben élő családokat, s adományaikkal járuljanak hozzá az akció sikeréhez.

A csomagokat a Debrecen Megyei Jogú Város Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat segítségével osztotta ki a rászoruló családok gyermekei részére 2015. október 28-án, szerdán. Összesen 270, tartós élelmiszert (tésztát, rizst, lisztet, olajat, krumplit, tartós tejet, hagymát, kakaót, paradicsom sűrítményt, löncshús konzervet, cukrot, szárazbabot, lencsét) tartalmazó csomaggal tudtak segíteni a családoknak.

Ezen felül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülete Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának anyagi támogatásával, további mintegy száz gyermeknek biztosít meleg ételt az őszi szünetre. Az adománygyűjtő akcióhoz támogatóként csatlakozott a debreceni TESCO EXTRA Kishegyesi úti áruháza, valamint a Baromfiudvar 2002 Kft. tartós élelmiszer adományaikkal.