Vasárnapi ebéd

Gasztro

Ha valami különleges vasárnapi ebédre vágynánk

Kijevi jércemell

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg vaj
  • őrölt szerecsendió (ízlés szerint)
  • 2-3 szál petrezselyem
  • A panírozáshoz:
  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

    1. Fűszervajas töltelékhez a sajtot lereszeljük, ezután összegyúrjuk a vajjal, kevés sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Ezután újra összekeverjük, és amíg a húst előkészítjük, hűtőben tároljuk.
    2. A csirkemellbe egy hegyes, vékony pengéjű késsel óvatosan, kb. a közepénél beleszúrunk, de vigyázva, hogy a mellfilé ne lyukadjon át. Az ujjunkkal kicsit kitágíthatjuk a bevágott részt.
    3. A fűszervajas tölteléket kivesszük a hűtőből, és egy sima csőfejes nyomózsákba kanalazzuk, majd a mellfilékbe óvatósan belenyomjuk a fűszervajas tölteléket, és a végén egy fogpiszkálóval a bevágott rész végét lezárjuk, hogy sütés közben a fűszervaj ne folyjon ki.
    4. A húsokat duplán panírozzuk – tehát a zsemlemorzsás réteg után még egy réteg tojás és még egy réteg zsemlemorzsa következik -, majd hűtőbe tesszük kb. 20 percre, hogy a vaj visszadermedjen, és a panír is egy kicsit megkeményedjen rajta.
    5. A tekercseket közepesen forró bő olajban lassan pirosra sütjük, időnként óvatosan – ne villával! – megforgatjuk. Sült krumplival, rizzsel (rizi-bizivel), krumplipürével, vagy akár ezekből vegyes körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!