Megint 900-nál is több új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában

Ukrajnában ismét kiugróan sok, több mint 900 új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak az elmúlt napban, a halálos áldozatok száma 15-tel nőtt – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket szombaton az egészségügyi minisztérium is megerősített.

Franciaországban vizsgálat indul a távozó miniszterelnök és a volt egészségügyi miniszterei ellen

Előzetes eljárás indul Edouard Philippe távozó francia miniszterelnök és volt egészségügyi miniszterei ellen a koronavírus-járvány franciaországi kezelése miatt – közölte pénteken Francois Molins, a semmítőszék főügyésze.

Az Európai Bizottság jóváhagyja a Toray vegyipari vállalat közép-dunántúli üzemének létrehozásához nyújtani tervezett 46,5 millió eurós magyar beruházási támogatást

Az Európai Bizottság megállapította, hogy megfelel az uniós állami támogatási szabályoknak az a 46,5 millió eurós beruházási támogatás, amelyet Magyarország a Toray vegyipari vállalatnak kíván nyújtani a cég lítium-ion akkumulátorokhoz szükséges szeparátorfóliát előállító új, közép-dunántúli üzemének létrehozásához. A támogatás nem sérti a versenyt, és hozzá fog járulni a régió fejlődéséhez. Magyarország 46,5 millió euró összegben […]

Von der Leyen: fogy az EU újjáépítésére fordítható idő

Fogy az Európai Unió újjáépítésére fordítható idő, ugyanis egyebek mellett egyszerre kell helyrehozni a koronavírus-járvány okozta károkat, elfogadni az unió jövő évi és a 2020 uráni hétéves költségvetését, valamint megállapodásra kell jutni Londonnal a jövőbeli kétoldalú kapcsolatrendszer még mindig lezáratlan kérdéseit illetően – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben csütörtökön.

Szeptemberben befejeződhet a Notre-Dame leégett huszártornya körüli állványzat elbontása

Szeptember vége előtt befejeződik a párizsi Notre-Dame-székesegyháznál a tavalyi áprilisi tűzvész nyomán leomlott huszártorony körüli állványzatnak a lebontása – közölte csütörtökön Jean-Louis Georgelin kormánybiztos.