Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar diplomaosztó

Rekordszámú végzőst ünnepelt a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara

Egyetem

Minden eddiginél több, összesen 716 közgazdászt, menedzsert, tanárt, mérnököt és sportszakembert avatott a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara.

A végzett hallgatók rendkívül magas száma miatt három diplomaosztó ünnepséget tartottak szombaton és hétfőn.

Az intézmény egyik legnagyobb hallgatói létszámmal rendelkező karán, a Gazdaságtudományi Karon 299 alap- és 242 mesterszakos, valamint 275 felsőoktatási szakképzésben részt vett magyar és külföldi hallgató vette át oklevelét az egyetem Díszudvarán szombat délelőtt és délben, valamit hétfő délután.

Fenyves Veronika dékán beszédében kiemelte: biztos abban, hogy a DE GTK-n végzett hallgatók a jelenlegi nehéz világgazdasági helyzetben is megállják helyüket. Úgy véli, a hallgatók tanulmányaik során felkészülhettek arra, hogy a kihívásoknak szakmailag és empatikus úton is meg tudjanak felelni.

Képzésük során oktatóink végig arra törekedtek, hogy ne csak szakmai tudást adjanak át, hanem a kompetenciáikat is fejlesztették. Így a munkaerőpiac által elvárt újabb és újabb szakismereteket akár önállóan is meg tudják majd szerezni. Együtt tettük le tudásuk alapjait, amire munkahelyi vezetőikkel együtt építhetik fel különleges szaktudásukat

– hangsúlyozta Fenyves Veronika, szavait a hirek.unideb.hu írta meg.

Miniszteri elismerésben részesült a debreceni orvosszakma két kiemelkedő alakja

Végzőseit köszöntötte a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara