Külföldi kamionok tankját csapolta meg

Egyetem

A Balassagyarmati Járási Ügyészség egy harmincéves Hajdú-Bihar megyei férfi letartóztatására tett indítványt, aki két, Rétság külterületén parkoló kamionból is üzemanyagot tulajdonított el.

A gyanú szerint a férfi 2019. december 5-én éjjel a 2. számú főút mentén parkoló román kamionból lopott gázolajat úgy, hogy annak tanksapkáját ismeretlen módon kinyitotta és az üzemanyagtartályból 385 liter gázolajat szívott le.

2019. december 17-én, éjszaka, szintén a 2. számú főút mentén egy parkolóban álló, cseh honosságú kamion üzemanyagtartályából 600 liter gázolajat tulajdonított el.

A gyanúsított az üzemanyagot mindkét alkalommal a nála lévő műanyag kannákba szívta le, majd a lopott gázolajat később eladta.

Az elkövető – aki a lopási cselekményekkel a sértetteknek összesen 404 000 forint kárt okozott, mely nem térült meg – munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát.

A Balassagyarmati Járásbíróság a különös visszaeső gyanúsított letartóztatására irányuló ügyészi indítványnak helyt adott és a bűnismétlés megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte letartóztatását.

 

ugyeszseg.hu