Árpa Atila

Továbbra sem ismerte el bűnösségét drogügyében Árpa Attila

Bulvár

A színész ma ismét bíróság elé állt a drogügyével kapcsolatban és vallomást tett. Nem érzi magát bűnösnek.

A Blikk a helyszínen követte az eseményeket. A táryalás K. Péter, az elsőrendű vádlott meghallgatásával indult, aki továbbra is bűnösnek vallja magát, és azt állítja hogy a többi vádlott, tehát Árpa is vásárolt tőle kokaint, ráadásul ő volt az egyik legnagyobb vevője, aki sűrűn felkereste.

Ezután került sor a színész vallomására. Árpa Attila nem ismerte el bűnösségét. Bár nem tagadta, hogy korábban fogyasztott kábítószert, de elmondta, hogy nem büszke erre és már nem is él vele. K. Pétertől valóban vásárolt anno drogot, de azt csak fogyasztásra használta, otthonában senkit sem kínált meg vele. Az összejöveteleket nem azért tartotta, hogy drogozzanak, hanem hogy játszanak. Elmondta, nem igaz az a hír, hogy csíkok voltak az asztalon, amikor megtörtént a rajtaütés, mert ha ilyet látott volna, azonnal szólt volna.

Felidézte a rajtaütés pillanatait is. Árpa Attila elmesélte, amikor megérkeztek hozzá a rendőrök, épp kint álltak a teraszon. Őt és a  szomszédját is leteperték, majd megérkeztek a drogkereső kutyák is, akik semmit nem találtak a házban.

A színész úgy véli, a főhadnagynő a haragosa volt az ő akkori élettársának, így az is lehet, hogy személyes indok állt a háttérben, lehetségesnek tartja, hogy a nő akarta őt drogosnak és drogkereskedőnek beállítani. Árpa Attila szerint ő egy boszorkányüldözés áldozata.

A színésznek májusi tárgyalásán az ügyészség azt ajánlotta, ha bűnösnek vallja magát, egy év tíz hónap szabadságvesztésre ítélik négy év felfüggesztett végrehajtással, tehát megúszná a börtönt. Ő azonban sem akkor, sem most nem ismerte el bűnösségét. Így azonban a legrosszabb forgatókönyv szerint nyolc év börtönbüntetést is kaphat.