Palik László életmódprogramot indít

Bulvár

A volt tévés kifejezetten a negyven év felettieket célozza meg programjával.

Palik László 60 éves, de csúcsformában van. Évek óta egészségesen táplálkozik és sportol, nagyon jól érzi magát a bőrében. Úgy érzi, eljött az ideje, hogy másokkal is megossza a titkát, ami nem más, mint az az életmód, amit évek óta él.

Palik László a Blikknek mondta el, hogy nem hisz a kúrákban, hiszen annak a nevében is benne van, hogy egyszer vége lesz és akkor elindul a jojó effektus, hízunk, fogyunk, újra hízunk, újra fogyunk, ami nem az állandóság irányába mutat.

Plusz rájöttem egy egyszerű elemre. Ahogy megyünk előre a korban, az ember azt gondolja, egyre többet engedhet meg magának: kevesebb edzés, és egyre többször szaladunk neki az asztalnak. Pedig szerintem ilyenkor már egyre kevesebbet engedhetünk meg magunknak, hogy ezzel a fizikai, lelki és szellemi állapotunkat is megőrizhessük

– magyarázta a műsorvezető, aki először önmagán tesztelte életmód programját: mindent kipróbált, mielőtt másoknak ajánlana bármit is. Csodát persze nem ígér, szerinte sok munkára, koncentrációra, önmegtartóztatásra és fegyelemre van szükség, de megéri, hiszen így nem kell orvoshoz járni, nem lesznek panaszaink, ugyanolyan fittek maradhatunk 60 évesen is, mint évtizedekkel azelőtt.

Nem futok lassabban, nem emelek kisebb súlyt, nem érzem azt, hogy a testem elkezdte volna megadni magát, és ez komoly örömet okoz. Az a jelmondatunk, hogy „A választás az, hogy nincs választásunk”. Egyszerűen muszáj mennünk egy fegyelmezett úton

– vallja Palik László.