Egészséges Életmód Szegeden: Tippek a Testi és Lelki Jóléthez

A Tisza mentén fekvő Szeged gazdag kulturális örökséggel és élettel teli közösséggel büszkélkedhet. Szeged festői tájai és történelmi varázsa közepette bőséges lehetőséget kínál az egészséges életmód ápolására, a testi lelki lelki egészség jólétet egyaránt előtérbe helyezve. A szabadtéri tevékenységektől kezdve az egészséges helyi ételek megkóstoltatásáig a lakosok és a látogatók egyaránt alkalmazhatnak olyan gyakorlatokat, amelyek […]

Tés, tési szélmalmok, szélmalom, Helt és Ozi-szélmalmok, hagyomány, turizmus, látnivaló, Balaton

Turisztikai ügynökség: 2024 rekordév lehet az első negyedéves számok alapján

Az év első három hónapjában 7,1 millió vendégéjszakát könyvelhettek el a magyarországi szálláshelyek, amely 14 százalékkal haladta meg a tavalyi negyedéves számokat. A Magyar Turisztikai Ügynökség csütörtöki közleménye szerint az első negyedéves számok alapján rekordév lehet az idei.

Szeged, tulipán, virág, tavasz, időjárás, Széchenyi tér

Szegeden is nőtt a foglalások és a belföldi vendégéjszakák száma az első negyedévben

A Szallas.hu oldalán foglaló magyar vendégek 8 százalékkal több éjszakát töltöttek belföldi szálláshelyeken az idei első negyedévben, mint egy évvel korábban, a foglalások száma pedig 6,4 százalékkal nőtt – közölte a szállásközvetítő portál szerdán az MTI-vel.

Balaton, Balaton-felvidék, Szigligeti vár, látnivaló, természet, turizmus, nyár, nyaralás

Dinamikusan nő a turisztikai ágazat teljesítménye, januárt követően a februári eredmények is felülmúlták a 2019-es rekordév adatait

A Központi Statisztikai Hivatal  (KSH) és a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) legfrissebb adatai alapján 2024 februárjában mind a vendégéjszakák, mind a vendégek száma dinamikusan emelkedett. Így a januári hónapot követően az ágazat teljesítménye februárban is felülmúlta a 2019-es rekordév eredményeit – emelte ki a legfrissebb adatokat értékelve csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Budapest és a fürdővárosok vonzották a legtöbb vendéget az ünnepi hosszú hétvégén

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján több mint 300 ezer éjszakát töltöttek magyarországi szálláshelyeken a vendégek – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel kedden.

Szeged, tavasz, időjárás, február, séta, napsütés, Kárász utca, terasz

KSH: a vendégéjszakák száma 11, a vendégeké 10 százalékkal nőtt 2023 januárjához képest

2024 januárjában a turisztikai szálláshelyeken  (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) 836 ezer vendég 2,1 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 10, a vendégéjszakáké 11 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szeged, naplemente, Tisza, folyó, dóm, belváros

Az üdülni vágyók több mint fele legalább kétszer utazik el pihenni az idén – Szeged továbbra is népszerű

Idén az üdülni vágyók több mint fele legalább két alkalommal utazik el minimum egy éjszakára a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. A szállásfoglaló portál csütörtökön az MTI-vel közölte, hogy minden harmadik válaszadó már foglalt szállást, további 55 százalék pedig még nem foglalt, de tervez utazást. Minden tizedik résztvevő még bizonytalan, és csupán kevesebb mint 2 százalék […]

Balaton, Balaton-felvidék, Monoszló, Hegyestű, látnivaló, turizmus

Túlszárnyalta a 2022-es évet a turizmus tavaly Magyarországon

Tavaly nemcsak a 2022-es év eredményeit szárnyalta túl a magyar turizmus, de elérte, sőt olykor meg is haladta a 2019-es rekordév számait is – ismertette az előzetes adatok alapján tartott évértékelő sajtótájékoztatón Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) igazgatósági elnöke csütörtökön Budapesten.