Gripenek

Nemzetközi katonazenekari fesztivált rendeznek Debrecenben

A katonazene fővárosává válik július 3-a és 6-a között Debrecen. Huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Katonazenekari Fesztivált. A hazaiak mellett tíz külföldi együttes is fellép majd, összesen csaknem hatszázan szórakoztatják majd a közönséget. Emellett a katonai hivatást bemutató programsorozat is várja majd az érdeklődőket – számolt be az önkormányzat.

Ásás, élve elásta

Élve elásta élettársát: azt reméli, a Debreceni Törvényszéken felmentik, vagy enyhítik a büntetését

Nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2022 márciusában otthonukban bántalmazta élettársát, majd az eszméletlen, de még élő asszonyt elásta a házuk udvarán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírvasváriban.

Új játszótér Aquaticum Debrecen

Nagyon menő játszóteret adtak át az Aquaticum Debrecen udvarán

Új játszóteret adtak át kedden Debrecenben, az Aquaticum udvarán. A tér közepén stílusosan egy óriási hajó hívogatja kalandra a fürdőző gyerekeket,  hajóskapitány természetesen Bubu, az elefánt, aki a leleplezés után a gyerekekkel együtt játszott és kipróbált minden elemet.

Hun utca közműfejlesztés Papp László

A tervezettnél lassabban készül el egy útfelújítás Debrecenben

A Hun utca ivóvíz- és szennyvízvezeték-rekonstrukciós munkálatai 2023 végén a Debreceni Vízmű Zrt. beruházásában készültek el. A fejlesztés során 430 méter hosszban új ivóvíz-gerincvezetéket fektettek le, 480 méter hosszban béleléses technológiával megtörtént a szennyvíz-gerincvezeték felújítása és új ivóvíz- és szennyvíz-bekötővezetékek épültek ki az ingatlanokhoz – emlékeztetett az önkormányzat.

Ivóvíz

Nagyobb ivóvízbiztonságot ígér Balmazújváros, Hajdúnánás és Hajdúböszörmény lakóinak a minisztérium

Tizenhétmilliárd forint európai uniós és hazai forrásból valósul meg az az ivóvízbiztonság-javító program, amely Balmazújváros, Hajdúnánás és Hajdúböszörmény településeken zajlik – jelentette be az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára Hajdúnánáson hétfőn délelőtt.