Erőszakkal prostitúcióra kényszerítette az interneten megismert nőt, vádat emeltek a kiskőrösi férfival szemben

Rendőrség

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség minősített emberkereskedelem, személyi szabadság megsértése, kapcsolati erőszak és kerítés miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető szerelmet színlelt, majd erőszakkal prostitúcióra kényszerítette az internetes közösségi oldalon megismert nőt.

A nehéz anyagi körülmények között élő, iskolázatlan sértett 2022 májusában, egy internetes közösségi oldalon megismerkedett a vádlottal. A Kiskőrös környéki, komfort nélküli tanyán élő férfi szerelmet színlelve fokozatosan elnyerte a sértett bizalmát, aki rövidesen hozzá költözött. Néhány nap elteltével azonban a férfi agresszív lett és bántalmazta a nőt, ha nem engedelmeskedett, ezért a sértett szabadulni akart. Amikor a férfi felvetette, hogy idegeneknek nyújtson szexuális szolgáltatást, a nő beleegyezett azért, hogy a pénzből megszökhessen. Ez sikerült is, azonban a vádlott felkutatta és visszavitte.

Az újabb szökés megakadályozása és a sértett megtörése érdekében a férfi a nőt a nyakánál fogva egy kötéllel négy napra az ágyhoz kötötte. A sértett kilátástalannak ítélte a helyzetét, a vádlottal együtt az utcán koldulva élt. Az áldozat rövidesen a férfi erőszakos fellépése és fenyegetései következtében ismét a testét árulta az utcán. A kapott pénzt a vádlott minden esetben elvette, és tudatmódosító szerekre költötte.

A nő néhány hét elteltével öngyilkosságot kísérelt meg, így kórházba került. Végül a férfi egyik rokona segített a sértettnek, akinek 2023 májusában sikerült végleg megszakítania a kapcsolatot a vádlottal.

Az ügyészség a férfit az emberkereskedelem súlyosabban minősülő – erőszakkal és fenyegetéssel szexuális cselekmény végzése érdekében, rendszeres előny szerzése céljából elkövetett – bűntette mellett kerítés, kapcsolati erőszak és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetését indítványozta azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Kezdőkép: illusztráció.