Bíróság, kalapács

Éjjel, az otthonában rabolta ki az idős asszonyt egy fiatalkorú Kecskeméten, vádat emeletek ellene

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy fiatalkorú elkövetővel szemben. A fiú ásóval betörte a 78 éves sértett házának ablakát, fejére harisnyát húzott, majd a sértettől pénzt követelt, végül az idős nő kezéből kitépte a pénztárcáját, a nőt az ágyra lökte és elmenekült a helyszínről.

A vádirat szerint a büntetett előéletű, 17 éves fiú ismerte a 78 éves, mozgásában korlátozott sértettet. A fiú 2024. április 7-én, hajnaban bekopogott a sértett kecskeméti házának ablakán és tőle pénzt kért, amit a nő megtagadott. A vádlott másfél órával később, ittas állapotban visszament a házhoz. Ezúttal egy ásóval betörte a ház egyik ablakát, a fejére harisnyát húzott és a betört ablakon keresztül bemászott a házba. A sértett a harisnya ellenére felismerte a fiút és kérdőre vonta, hogy mit csinál a házban.

A vádlott felszólította az idős asszonyt, hogy adjon neki pénzt, majd az egyik szekrényről magához vett 4.000 forintot. Az elkövető ezután észrevette a sértett pénztárcáját és azt megpróbálta elvenni, azonban az 50.000 forintot tartalmazó tárcát az idős nő is megfogta. Ekkor a fiú egy hirtelen mozdulattal kitépte a pénztárcát a sértett kezéből, majd az ágyából felkelni szándékozó asszonyt visszalökte az ágyra és a sértett kerékpárjával elmenekült a helyszínről.

A kecskeméti rendőrök a fiút két nap alatt azonosították, elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő fiút a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével; éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével és lopás vétségével vádolja és vele szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A rendőrség által a helyszíni szemle során készített fényképeken az elkövető által viselt harisnya és a ház betört ablaka látható.

(ugyeszseg.hu)