Kitépte az idős nő nyakából az aranyláncot, majd elfutott

Rendőrség

Járókelők segítettek a 28 éves nő elfogásában, akit lopás gyanúja miatt hallgattak ki a BRFK XV. Kerületi Rendőrkapitányságon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitányság eljárást folytat egy nővel szemben, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2021. július 12-én délután a XV. kerületi Nyírpalota úton sétáló hölgy nyakából hátulról kitépte a nyakláncot, majd a zsákmányával elszaladt. Menekülés közben az ékszert egy kapcsolószekrény tetejére tette, majd tovább futott, azonban a sértett segítségére siető járókelők feltartóztatták és átadták a kiérkező járőröknek.

A kerületi rendőröknek K. Roxána budapesti lakos már ekkor elismerte a cselekmény elkövetését és azt is elmondta, hogy hova tette a nyakláncot. A rendőrök az ellopott ékszert visszaadták a tulajdonosának.

A nyomozók lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a 28 éves nőt, aki a kihallgatás során is elismerte a bűncselekmény elkövetését. K. Roxána az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik. ​​