Magyar Péter ATV

Magyar Péter az ATV-ről: “hitgyülisek, Mészáros, Rogán Cili”

Ország

Az ATV-s kivonulása után tovább aprítja a csatornát Magyar Péter, a 2024-es EP-választáson hét brüsszeli mandátumot szerző Tisza Párt alelnöke.

Emlékezhetünk, az interjú elején Rónai Egon műsorvezető egy mappát adott át Magyarnak, amelyben összegyűjtötték, hogy – a politikus állításával ellentétben – hányszor hívták volna adásba az elmúlt hónapokban. Magyar Péter egy darabig várta a kérdéseket, majd mivel Rónai tovább feszegette a témát, Magyar kevesebb mint két perc után kivonult a stúdióból.

Az ATV honlapján is közzétették a listát:

Magyar Péter az Egyenes beszédben azt mondta, hogy március 28 és május 3 között egyetlen egyszer sem hívták az ATV élő adásába.
Az ATV által közölt lista alapján:
Április 8-án Szöllősi Györgyi vendége.
„Április 18. Magyar Mártont hívtuk, mert szólt, hogy Ő intézi a sajtóját, innentől vele egyeztetett Szöllősi Györgyi telefonon és sms-ben. Jeleztük, ha Magyar Péter nem tud jönni, akkor az EP-listán szereplő jelölteket is várjuk.
Április 19. újabb sms: jönnek-e az EP-listáról, mert nem kaptunk választ.
Május. 2. sms: Magyar Péter meghívása újra, emlékeztető sms.”
Magyar Péter a Tisza Párt eredményvárójánál tartott beszédében a következőt mondta:
„Várom a meghívásokat holnapra vagy keddre a köztelevíziótól, a TV2-től, a Hír TV-től, a megyei lapoktól, az Indextől, az Origótól, az ATV-től, a Mandinertől, a Demokratától, a Borstól, és a többi szennylaptól, és a Magyar Nemzet című Pravdától is. Várom a meghívásokat!”
Az ATV-től kapott email és sms szerint szerkesztőjük június 8-án a Tisza Párt hivatalos sajtócímére küldött meghívót a hétfői Egyenes beszédbe, majd június 9-én délelőtt előbb hívták a párt sajtósát, de nem vette fel, eztán sms-t is küldtek neki, hogy várják vagy Magyar Pétert, vagy valakit az EP listáról az Egyenes beszédben a választás eredményét értékelni.
Magyar Péter a Facebook-oldalán erre érdemben nem reagált, ellenben listázni kezdte az ATV, illetve a csatornához köthető médiatermékek munkatársainak vallási hovatartozását. A NER-hez való vélt valós kötődést is beleszőtte posztjába:
1.) az ATV reklámidejét a Mészáros Lőrinc cége, az Atmedia értékesíti
2.) az ATV befogadja a Rogán-művek uszító kormányreklámjait
3.) az ATV vezérigazgatója Németh Szilárd NER-lovag, Németh Sándor Hit Gyülekezete-vezető fia
4.) az ATV online szerkesztője Hit Gyülekezete tag
5.) az ATV online másik szerkesztője Morvay Péter, volt III/III-as ügynök
6.) az ATV közéleti műsorainak szerkesztője Hit Gyülekezete tag
7.) Az Egyenes beszéd főszerkesztője és a Spirit Fm szerkesztője, Hit Gyülekezete tag
8.) az ATV online divíziójának vezetője Gavra Gábor, akit az elhíresült bajai videó ügy miatt távolítottak el a HVG-től
9.) az ATV reggeli műsorainak szerkesztője Hit Gyülekezete tag
10.) Németh Sándor, az ATV tulajdonosa és a Hit Gyülekezete vezetője az “Istentiszteletein” rendszeresen uszít a TISZA Párt és személy szerint ellenem és a Fidesz mellett kampányol. Cégei milliárdokat kapnak a NER-től.

Majd miután a fülébe jutott, hogy Németh Sándorék perrel fenyegetik, ezt üzente a tulajdonos fiának:
Kedves Németh Szilárd,
Értem én, hogy kellemetlen, hogy mostanra mindenki számára kiderült, hogy az ATV és az Önhöz közel álló médiumok ezer (személyes és tulajdonosi) szállal kötődnek a fideszes médiabirodalomhoz és a propagandához.
Megértem, hogy Rogán Antalék megrendelték önöktől a tegnapi hazug provokációt, amit a megafonos közpénzégető propagandisták tűkön ülve vártak (alig átlátszó, hogy Bohár Dániel két perccel azután, hogy kijöttem a stúdióból, már összevágott videót és posztot tett ki az oldalára).
Megértem, hogy jó Rogán körével közös cégeket gründolni.
Megértem, hogy jó NER-es partikban lazítani és Rogán Cilivel ünnepelni szülinapot.
Viszont mielőtt perrel fenyegetőzik, konzultáljon egy jogásszal. Én a tegnapi posztomban nem neveztem meg senkit vallási hovatartozása kapcsán. Bár akár meg is tehettem volna, mert minden érintett büszkén vállalta a nagy nyilvánosság előtt, hogy a Hit Gyülekezete nevű “egyházhoz” tartozik.
Önök a választás előtt szándékosan meghamisították az egyik külföldi lapnak adott interjúmat. A háború kapcsán olyan dolgot adtak a számba, amivel aztán lejárathatott volna a rogáni propaganda. Akkor ez nem jött össze. Most más módon próbálkoznak.
Csodás látni, hogy a rogáni propaganda egységesen, szó szerint lehozza ugyanazt a hazugságot a tegnapi esetről. Végre a médiában is összenő, ami összetartozik.
Csak a tisztánlátás kedvéért: Önökhöz és a NER-hez kapcsolódik a Naphíre oldal, a Spirit FM, az Ultrahang, a HIT rádió és még ki tudja hány sajtótermék.
MP
ui.: van egy rossz hírem. A magyar emberek átlátnak a szitán. És az ATV-én is. És ez meg is fog látszani a nézettségen.