Február 27-től látható a mozikban Szabó István új filmje

Kultúra

Február 27-től látható a mozikban Szabó István új filmje, a Zárójelentés – közölte az alkotás kommunikációjával foglalkozó ügynökség az MTI-vel.

A Zárójelentést az Oscar-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei alkotótársaival készítette: Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel.

A filmben szerepel még Stohl András, Kerekes Éva, Udvaros Dorottya, Bálint András, Csákányi Eszter, Szirtes Ágnes, Csomós Mari, Andorai Péter, Orosz Ákos és Börcsök Enikő, producerei pedig Sándor Pál és Tőzsér Attila.

A film főhőse a Klaus Maria Brandauer által alakított Stephanus professzor, az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak, és hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként kezd dolgozni. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük.

A Zárójelentés előzetesével az érdeklődők már december 27-től találkozhatnak a mozikban és a film online felületein, a filmet pedig február 27-től vetítik az InterCom forgalmazásában.