Prostituált

14 éves lányt állítottak ki az út mellé Szabolcsban – terhesen és szülés után is prostitúcióra kényszerítették

Helyi hírek

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azt a három embert, akik 2017-től éveken át prostitúcióra kényszerítettek egy 14 éves lányt.

Borsodi-Buss Emese, a főügyészség sajtószóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, a vádirat szerint a fiatal lány 2017-ben találkozott a nála tíz évvel idősebb férfivel, akibe beleszeretett, majd hozzá költözött.

Néhány hónap elteltével a fiú és édesanyja a fiatal lányt azzal fenyegették meg, ha nem megy el prostituáltként dolgozni, el kell hagynia a házat – ismertette a szóvivő.

A vádlottak meghatározták a sértettnek, hogy hetente hat napot kell dolgoznia Nyírbátorban a vasútállomáson és Baktalórántházán az országúton, a keresményét pedig át kell adnia. A harmadik vádlott – az anya korábbi élettársa – alkalmanként a lány szállításában vett részt.

Ha a fiatal lány nem kereste meg a számára meghatározott összeget, vagy ellenkezett, a vádlottak puszta kézzel és seprűnyéllel bántalmazták, veréssel fenyegették. Ez idő alatt a fiatal lány két gyermeket szült, de a prostitúciót terhesen és közvetlenül szülés után is végeznie kellett – közölte a szóvivő.

A lány több mint három éven keresztül több millió forintot keresett, amit a vádlottak feléltek. A sértett akkor tudott elmenekülni, amikor érzelmi kapcsolatot alakított ki egyik kuncsaftjával, aki magához költöztette.

A főügyészség az anyával és fiával szemben – beismerésük esetén – hat év fegyházbüntetés, míg a szállításban segítséget nyújtó férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.