Zenében tér vissza Petőfi egyik erős sora: „Fájdalomnak könnyét sírom, Ha hazámhoz fordulok”

Helyi hírek

Új megzenésített Petőfi verssel debütált Juhász Gergely a youtubeon március 15-én.  A debreceni Katedra Színházi Műhely tagja Petőfi Sándor: Nem ért engem a világ című versét zenésítette meg – írja a színház közleményében.

A Katedra Színházi Műhely színdarabjai és irodalmi műsorai mellett most egy új tervezetet is útnak indít, melynek  a “Kaleidoscopy Project” gyűjtőnevet adták.

Ez a név fogja össze a folyamatosan készülő rövidfilmek, versvideók és videóklipek sorát. A tervezet neve az alkotások sokszínűségére, rövidségére, érdekességére utal.

A projektet a Petőfi200 emlékév alkalmából a költő egyik megzenésített versének klipjével indítják el. A szöveg adott Petőfi Sándor – Nem ért engem a világ című verse. Zene és ének: Juhász Gergely. A video és utómunkán a B2C Media dolgozott. A klipet rendezte: Jószai Zoltán

Juhász Gergely Petőfi Sándor: Nem ért engem a világ című versét zenésítette meg. A dal koncepciója a kettősségen alapul, amely a hangszerelésben is megmutatkozik.

Ahogy a szöveg sorai, úgy a gitár és a zongora is felesel egymásnak. A dal végén a túláradó érzelmeket a zenekari hangzás, az elfogadást, a felülemelkedést  pedig a hangszerek nélküli lezárás fejezi ki – zárja közleményét az intézmény.

Kövér László méltatta Kossuth Lajost, aki megteremtette a magyar közpénzt

Prostik, stricik, “alföldi kannapüfölők” lephetik el a szép, új Petőfi teret – Herpergel Róbert fenntartja korábbi aggályait