Online szerezhetnek korszerű tudást az idősebbek a Pécsi Egyetemen

Helyi hírek Ország

Internetbiztonság és elektronikus ügyintézés, az idős emberekkel szembeni új bűnelkövetési technikák, az állatról emberre terjedő vírusok témaköre is hallgatható majd hétfőtől a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Pluszosok Egyeteme címmel online szabadegyetemet indít hétfőn a Pécsi Tudományegyetem (PTE) – tájékoztat az egyetem közleményében.

Időszerű témákról szóló, a szépkorúság kérdéseit is érintő előadásokat hétfőnként délután öt órától lehet követni az interneten (Microsoft Teams), az eseményeken előzetes regisztrációval lehet részt venni – írták a közleményben.

A szabadegyetem őszi szemeszterében a többi között az internetbiztonság és elektronikus ügyintézés, az idős emberekkel szembeni új bűnelkövetési technikák, az állatról emberre terjedő vírusok témaköre szerepel. Az előadók között lesz Jakab Ferenc virológus, Fenyvesi Csaba jogász és Révész György pszichológus.

Az intézmény a jelen kihívásainak korában plusztudást, érdekes, időszerű és hasznos pluszismereteket szeretne átadni azoknak, akik tudatosan készülnek az idősödő társadalomban keletkező problémák megértésére és megoldására.

Az érdekes, sokszor a szépkorúság kérdéseit is érintő előadásokat a Pécsi Tudományegyetem kiváló kutatói, oktatói mintegy 45 perces előadásban tartják meg, amit egy 15 perces kérdés-felelet blokk követ. Kérdéseket az előadások előtt és alatt is fel lehet majd tenni az interneten.

Témák:

A 2020/21. tanév őszi félévének tematikája

  1. A lélek harmóniája, út az eredményes időskorhoz – Révész György
    Időpont: szeptember 21. 17:00 óra

2. Az időskori aktivitás jelentősége – Tóth Miklós
Időpont: szeptember 28. 17:00 óra

3. Internetbiztonság és elektronikus ügyintézés – a szükséges „rossz” – Polyák Gábor
Időpont: október 12. 17:00 óra

4. A bűnözés új formái – célkeresztben az idős emberek – Fenyvesi Csaba
Időpont: október 26. 17:00 óra

5. Állatról emberre terjedő vírusok, a bozóthús fogyasztás veszélyei – Jakab Ferenc
Időpont: november 9. 17:00 óra

6. Legnagyobb járványok az emberiség történetében – Kiss István
Időpont: november 23. 17:00 óra

7. A védőoltások jelentősége – Kocsis Béla
Időpont: december 7. 17:00 óra

8. Afrika – a rabszolgakereskedelemtől az emigrációig – Tarrósy István
Időpont: december 14. 17:00 óra

Az előadások házigazdája prof. dr. Ertl Tibor, neonatalógus.
Az első, szeptember 21-ei előadásra már lehet jelentkezni a pluszosegyetem@pte.hu címen. A teljes félévet teljesítők – vagyis az összes virtuális előadáson részt vettek – számára tanúsítványt adnak ki. Az előadások alkalmilag is megtekinthetők.