Szeged, szüreti felvonulás, Dóm tér, Bor Tér, ősz, borfesztivál, bor, turizmus

Szüreti fesztiválok és felvonulások lassíthatják a közlekedést szombaton országszerte

Helyi hírek Ország

Az ország több városában is szüreti fesztivált és felvonulást, sportrendezvényt tartanak, ezek miatt esetleges forgalomkorlátozásokra kell számítani az úton levőknek. Bács-Kiskun vármegyében

Kunszentmiklóson a Kossuth Lajos utcában, a Rákóczi Ferenc utcában, a Kecskeméti utcában és a Vasút utcában a forgalmat rendőrség irányítja déltől a késő délutáni órákig.

Békés vármegyében

Békésen nem lesz útlezárás, de érdemes körültekintően közlekedni 10:00 és 15:00 óra között a 470-s főúton a 11-es és 12-es km-nél, a Békés-Kondoros összekötő úton az 1-es km-nél, valamint a Tarhos-Békés-Gerla összekötő úton a 9-es és 10-es km között.
Kecskemét összekötő út a 42-es és 43-as km között időnként maximum 5 perces időtartamokra lezárásra kerülhet 12:00-tól 19:00-ig.

Pest vármegyében

Albertirsa település belterületén a 4-es főúton az 51-es km-nél, a Nagykáta-Albertirsa összekötő úton, az Albertirsa-Örkény összekötő úton, és az Albertirsa-Nagykőrös bekötő úton nehezítik a közlekedést a felvonulók. Forgalomkorlátozás nincs, de vezessenek figyelemmel a felvonulók mellett!

Vas vármegyében

Rábahídvégen, a Rábahidvég-Sárvár összekötő út Kossuth Lajos utcai szakaszát az 1-es km-nél teljes szélességében zárják a felvonulás áthaladásának az idejére.

Veszprém vármegyében

Lovászpatona község belterületén a Csót-Lovászpatona-Tét összekötő utat a 8-as és 11-es km között, és a Nagydém bekötő utat a 8-as és 9-es km között félútpályán lezárják 10:00 és 14:00 között.

Nógrád vármegyében

Mozdulj, Gyarmat! sportrendezvényt tartanak Balassagyarmaton 9:00 és 10:00 között. A 22-es főutat a 23-as és 24-es km között, illetve a Balassagyarmat-Aszód összekötő út az 1-es km-nél teljes szélességében lezárják. A forgalmat önkormányzati utakon terelik.

A BörzsönyRing kerékpártúra Pest és Nógrád vármegyét is  érinti

A bringások 10 órakor rajtolnak Szobról, majd Kismarosig a kerékpárúton tekernek. Ezután észak felé fordulnak és keresztezik a 12-es főutat Kismaroson, ahol a főút forgalmát rövid időre megállíthatják. Majd Szokolyán át Királyrét felé veszik az irányt, innen  önkormányzati és erdészeti utakon érkeznek el Nógrád településre. A versenyt alsóbbrendű utakon folytatják Diósjenőig, majd ismét szilárd burkolatú erdei útra térnek le. Végül pedig Kemence-Vámosmikola-Ipolytölgyes-Letkés-Ipolydamásd útvonalon érnek vissza Szobra. Az érintett útszakaszokon fokozott figyelemmel kell haladni.

Pest vármegye

Tárnok településen Tárnoki Búcsút tartanak. A hétvége alatt a Tárnok II. bekötő utat, azaz a Fő utcát a Berki út keresztezéséig teljes hosszában  fogják lezárni. Kerülni a településen belül lehet.