Többrendbeli lopás és bankkártya-csalás miatt emeltek vádat egy kecskeméti férfi ellen

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki egy iskola udvaráról ellopott egy autót, de  lopott boltokból, elvitt két kerékpárt, és egy autót is feltört.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi 2023. augusztus 27-én, éjjel bemászott egy kecskeméti iskola udvarára, azért, hogy lopjon. A férfi észrevette az iskola udvarán parkoló autót, amelyben nem csak az indítókártya, hanem az iskola kapujának távirányítója, valamint a sértett iratai és bankkártyái is benne voltak. Az elkövető a gépjárművel kihajtott az iskolából, majd Lajosmizse és Ócsa felé vette az irányt, ahol több boltban fizetett a sértett bankkártyáival. A vádlott végül Békésszentandrásra ment az autóval, ahol a rendszámtáblákat leszerelte, majd a kocsit hátrahagyta. Az autót a rendőrök lefoglalták és a sértettnek kiadták, így a lopással okozott kár részben megtérült.

Más bankkártyájával fizetés nem volt ismeretlen a férfinak, ugyanis öt nappal korábban, Kecskeméten megtalálta egy nő bankkártyáját és azzal 25 perc alatt, 7 különböző üzletben, összesen 33.000 forint értékben vásárolt.

A vádlott 2023 augusztusában a zárak letörése után ellopott két kerékpárt, továbbá 2023. július végén feltört egy autót, és abból elvitte a rádiósmagnót, az üléshuzatokat és egy autós gyorsindítót is. Az elkövető rovására még három bolti lopás írható. Első alkalommal egy bolt pultjáról vitt el egy tabletet, a másik két esetben ugyanazon nagyáruházból próbált meg fizetés nélkül kisétálni a táskájába rejtett árukkal. Első esetben még sikeresen, másodszor már a biztonsági őrök megzavarták, ezért csak az összeszedett termékek mintegy felét tudta magával vinni.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit 5 rendbeli lopás bűntettével, 2 rendbeli információs rendszer felhasználásával, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével és lopás vétségével vádolja, és végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

(ugyeszseg.hu)